Do UniPointu v obchodním centru Breda & Weinstein nově i na kávu z Radosti

10.07.2023 - Klienti sociálně terapeutické dílny Radost, kteří v roli číšníků obsluhují s neopakovatelným šarmem ve své pojízdné Kavárně pro Radost, se těší stále větší popularitě. Počínaje zítřejším dnem se s nimi budete moci pravidelně setkávat také každé úterý od 9 do 14.30 hodin v prostoru UniPointu Slezské univerzity v obchodním centru Breda & Weinstein. Umožní to společný projekt Fakulty veřejných politik (FVP) a Charity Opava pod názvem Spolu s Radostí.

„Naše kavárna se už představila na mnoha místech, například na zápasech opavských basketbalistů či fotbalistů, různých festivalech, společenských akcích, a dokonce i na jedné svatbě,“ vyjmenovává vedoucí Radosti Lucie Švejdíková. Profesi číšníků si klienti Radosti před několika lety vyzkoušeli také v kamenné kavárně v obchodním centru Silesia, a nyní se jim tato možnost otevírá i v univerzitním centru UniPoint v OC Breda.“Jsme za tuto nabídku rádi, naši klienti se tak mohu přirozeně i přes svůj handicap začleňovat do společnosti,“ dodává Lucie Švejdíková.

Potěšení je i na straně Fakulty veřejných politik, která objekt UniPointu spravuje. "Chceme tyto prostory co nejvíce otevřít veřejnosti, aby si sem našla cestu. Při skvělé kávě z Radosti si v UniPointu mohou prohlédnout instalované výstavy nebo se prostě jen zastavit během nákupního shonu,“ těší se ze spolupráce mluvčí FVP Lada Dobrovolná a závěrem dodává: „V budoucnu tady návštěvníci najdou i panely představující studijní programy fakulty a chystáme i spolupráci se speciálními základními školami, kterým chceme univerzitní centrum nabídnout k výstavám prací dětí. Zveme tedy všechny za dobrou kávou i poznáním“.

Děkujeme partnerům