Do aquaparku přišlo skoro dvakrát více koledníků než loni

18.04.2018 - Téměř dvojnásobnému zájmu oproti loňskému roku se v pátek 13. dubna těšilo plavání Tříkrálových koledníků. Do aquaparku v Kravařích jich navečer dorazilo přes sto dvacet.

Téměř dvojnásobnému zájmu oproti loňskému roku se v pátek 13. dubna těšilo plavání Tříkrálových koledníků. Do aquaparku v Kravařích jich navečer dorazilo přes sto dvacet.

„Zájmem koledníků jsem byla nadšená, často také dorazili s dětmi tatínkové, takže maminky si mohly v páteční podvečer na chvíli oddychnout,“ vrací se k této akci, kterou jako odměnu za koledování v Tříkrálové sbírce pořádá každoročně zdarma Charita Opava Marie Gilíková.

Kromě koupání již mohli Tříkráloví koledníci využít první den jarních prázdnin bruslení zdarma na opavském Zimním stadionu, do třetice je pak čeká v pátek 22. června na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři Sluníčkové odpoledne plné her, soutěž a odměn, letos v duchu hesla „Přijel k nám cirkus“.

A odměnu si koledníci skutečně zaslouží, vždyť v letošní sbírce vybrali rekordních 2.190.000 korun. Tyto peníze budou celý rok pomáhat potřebným - například nákup zdravotnického materiálu ulehčí nemocným seniorům a pacientům v terminálním stádiu, o které pečuje ošetřovatelská a hospicová služba, chystá se také nákup auta na CNG a vozidla na dopravu materiálu pro technické dílny, zaměstnávající zdravotně znevýhodněné osoby. A to není vše. Služba Fénix, poskytující poradenství lidem, kteří se dostali do těžké životní situace, s níž si sami nevědí rady, bude moci díky stavebním úpravám zřídit prostor pro telefonické konzultace. Z výnosů Tříkrálovky budou mít užitek také klienti s mentálním nebo duševním postižením, kteří jsou v péči sociálně terapeutické dílny Radost. O tuto službu je stále větší poptávka, proto středisku velmi pomůžou nutné stavební úpravy.

Děkujeme partnerům