Díky za setkání skvělých a stejně naladěných lidí!

12.03.2023 - Po čase zaznamenáváme opět krásný zápis a umístění v zavedené fotografické soutěži Můj svět, kterou letos už popatnácté uspořádala Charita Opava. Odborná porota v čele s legendárním a světově proslulým fotografem Jindřichem Štreitem opět vybírala ze zaslaných snímků zaměstnanců, dobrovolníků a klientů Charit celé České republiky. A to tak, že v kategorii ŽIVOT KOLEM NÁS získal 2. místo Jan Šustr ze Žďáru nad Sázavou. (Facebook Charity Žďár nad Sázavou)

Celá akce, soutěž i následně slavnostní vernisáž výstavy bývají vždy krásným a obohacujícím zážitkem. Vernisáž výstavy se konala v překrásných prostorách Slezského zemského muzea v Opavě a byla to nádherná, příjemná a přátelská akce a setkání skvělých a stejně naladěných lidí včetně skvělého občerstvení připraveného klienty Charity Opava!

Skuteční a velcí umělci bývají často v osobním kontaktu báječní, příjemní a milí lidé, jak je vidět na našem snímku. Takové ty oficiální fotky s mistrem Štreitem jsou samozřejmě klasika, tradice, možná pro někoho i trochu určitá společenská "povinnost" a je to úplně v pořádku, takové setkání je každopádně významný okamžik. Ale naše momentka jde ještě trochu dál a je zde i dobře vidět, jak moc v pohodě, přátelský, vstřícný a otevřený může být umělec takového kalibru, jako je právě Jindřich Štreit. A máme zde tedy krásnou fotku jak o velké přestávce na základní škole, kdy hoši snědli svačinu, sedli si na lavici, klátí nohama a klábosí o těch jejich věcech. Za parádní momentku a výbornou kompozici plnou významů velký dík člověku, který má na realizaci celé akce zásadní podíl, a tím je muž se širokým záběrem i srdcem a skvělou přátelskou náturou pan Ivo Mludek, o kterém se dá vygooglit např. věta: Ivo Mludek je jedním z nejzajímavějších lidí, které můžete potkat. A je to přesně tak. A je to i člověk, který dokázal Jana Šustra po skončení vernisáže před zpáteční cestou dokonce dostat do hospody do řad skvělé přátelské společnosti dalších účastníků vernisáže z řad oceněných i organizátorů. A až poté noční cesta Opava - Žďár plná radosti z načerpaných zážitků a krásného setkání se skvělými lidmi.

Závěrečné resumé tedy nemůže znít jinak než díky moc všem zainteresovaným a SUPER SUPER SUPER.

Děkujeme partnerům