Devět statečných

06.09.2007 - Zaměstnanci Chráněných dílen sv. Josefa se rozhodli založit novou ušlechtilou tradici v darování krve. První návštěva transfuzní stanice proběhla v úterý 4. září. Darovat nejvzácnější tekutinu se rozhodlo devět lidí.

Nekompromisním sítem výběru nakonec prošlo 5 osob. Počáteční nervozita brzy odpadla, o co se zasloužilo příjemné prostředí transfuzní stanice a příjemný personál. Samotný odběr u všech zúčastněných proběhl bez vážnějších komplikací. Spokojenost byla nakonec na obou stranách a všichni slíbili, že v prosinci akci opět zopakují.

„Přáli bychom si, aby se darování krve stalo v Chráněných dílnách sv. Josefa tradicí, a zároveň vyzýváme další zaměstnance Charity Opava k následování,“ řekl Pavel Šefránek a dodal: „Vždyť jde v mnoha případech o záchranu cenného lidského života.“