Děti z Mravenečka závodily

15.06.2007 - 5. ročník olympiády tělesně postižených sportovců se uskutečnil v úterý 29. května 2007 na hřišti ZŠ Englišova v Opavě. Ředitel školy Mgr. Jan Škrabal zajistil ke každému postiženému dítěti jako osobní doprovod jedno žáka z vyšších ročníků ZŠ Englišové.
5. ročník olympiády tělesně postižených sportovců se uskutečnil v úterý 29. května 2007 na hřišti ZŠ Englišova v Opavě. Ředitel školy Mgr. Jan Škrabal zajistil ke každému postiženému dítěti jako osobní doprovod jedno žáka z vyšších ročníků ZŠ Englišové.

Této sportovní akce se zúčastnili školáci a studenti ve věku od 6 do 18 let ze ZŠ pro tělesně postižené v Opavě, ZŠ Ukrajinské v Ostravě Porubě a SŠ prof. Matějčka rovněž v Ostravě (školy pro tělesně handicapované) a děti z Denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček v Opavě.

Sportovci byli rozděleni podle stupně a rozsahu postižení do jednotlivých kategorií a soutěžili v následujících sportovních disciplínách: hody kriketovým míčkem nebo kuželkou, skoky do dálky, běhy, pojezdy mechanických vozíků, běhy o francouzských holích. Ředitelkou závodu byla Mgr. Silvie Kubánková

Pro soutěžící z Denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček byla vyhlášená zvláštní kategorie pro děti a mládež s mentálním i tělesným postižením – kategorie MRAVENEČEK

Z Mravenečka se závodů zúčastnili čtyři závodníci v disciplínách hod kuželkou, běh na 100 m a běh na 250 m. Všechny děti závodily s velkým nadšením, což bylo na nich vidět.

Vítězem se stal Petr, na druhém místě se umístil Martin, třetí byl Staník a čtvrtá Nikola. Bez ohledu na umístění byli nakonec všichni závodníci odměněni a to: potřebami do školy, sladkostmi, případně pohárem a pamětní medaili. Vítěz Petr dostal navíc batoh.

Děti byly velmi rády, že mohly být na závodech – zde několik jejich dojmů: Petr: „Moc se mi tam líbilo. Nejvíce se mi líbil závod na vozíčcích na 50 metrů. Z cen se mi líbí nejvíce batoh.“

Děkujeme partnerům