Deset let na drátě aneb "den otevřených dveří" na lince důvěry

02.10.2007 - Linka důvěry, kterou provozuje Charita Opava, vznikla jako pracoviště pro osoby, které byly na Opavsku v roce 1997 postiženy povodní. Akutní situace těchto lidí vyžadovala nejen ošetření jejich základních potřeb, ale také to, aby jim někdo pomohl vyrovnat se s šokujícími událostmi a ztrátami.
Linka důvěry, kterou provozuje Charita Opava, vznikla jako pracoviště pro osoby, které byly na Opavsku v roce 1997 postiženy povodní. Akutní situace těchto lidí vyžadovala nejen ošetření jejich základních potřeb, ale také to, aby jim někdo pomohl vyrovnat se s šokujícími událostmi a ztrátami.

Své oficiální desetileté výročí slaví letos opavská Linka důvěry 1. října. K této příležitosti uspořádala ve čtvrtek 27. září vedoucí linky, Hana Friedrichová, v prostorách SETKÁVÁRNY „Den otevřených dveří“.

Hostí bylo dostatek a jedna skupina střídala druhou. Podívat se přišli z denního stacionáře Mraveneček, terapeutické skupiny z Psychiatrické léčebny, bývalí pracovníci linky, ale také z Poradny pro ženy a dívky či zástupce Městské policie.

Za dobu své existence prošlo linkou na 60 externích spolupracovníků, kteří celkem věnovali této práci přes 90 tisíc hodin.

Nyní slouží Linka důvěry jako první psychosociální pomoc lidem v situacích, které nejsou schopni sami unést. Patří mezi ně psychická onemocnění, domácí násilí, neshody v rodině a mnohé jiné.

Děkujeme partnerům