Denní stacionář se otevřel veřejnosti

19.03.2010 - Ve středu 17. března se v Denním stacionáři pro seniory uskutečnil Den otevřených dveří...
Ve středu 17. března se v Denním stacionáři pro seniory, středisku Charity Opava, uskutečnil Den otevřených dveří. Veřejnost tak měla možnost seznámit se s chodem tohoto zařízení, které v Opavě úspěšně funguje již patnáct let.

Lidé tuto příležitost využili v hojném počtu, vedoucí stacionáře Jana Řehulková napočítala kolem čtyřiceti návštěvníků. „Přišli nejen pracovníci institucí, s nimiž Charita Opava úzce spolupracuje, ale především řada Opavanů, které sem přivedl takový normální lidský zájem. Někteří se přišli poptat na možnosti přijetí, ať už se to týkalo jich samotných nebo jejich blízkých a zjišťovali, co všechno nabízíme a jaká zde vládne atmosféra. Tak například přišla skupinka seniorek, které spolu byly na kafíčku v cukrárně a tam se rozhodly, že to tady okouknou. Moc se jim zde líbilo. Hodně nás také překvapilo a potěšilo, když se mezi návštěvníky objevilo i několik příbuzných našich bývalých klientů. Zajímalo je, zda tu ještě pracují stejní lidé a trochu zavzpomínali,“ uvedla Jana Řehulková.

Do Denního stacionáře pro seniory se přišla podívat i ředitelka Oblastní charity Pelhřimov Barbara Litomiská. Shodou okolností dcera jedné z bývalých klientek. „O akci jsem se dověděla z farního časopisu Cesta, který odebírá moje sestra. Byla jsem velice ráda, že jsem byla právě v Opavě a měla tak možnost jít se na Den otevřených dveří podívat. Maminka tu byla nesmírně spokojená,“ řekla s dojetím Barbara Litomiská a dodala, že pobyt ve stacionáři dal její mamince nový smysl života. „Byla tam tak šťastná, že za námi ani nemohla jezdit do Čech, stacionář byl pro ni vším.“

Ředitelka Oblastní Charity Pelhřimov Barbara Litomiská dále sdělila, že už si s vedoucí stacionáře Janou Řehulkovou domluvila další setkání, tentokrát ryze pracovní. „Přivezu sem kolegyně z našeho městského zařízení, aby se přišly podívat, protože to děláte opravdu moc dobře,“ vysekla nakonec poklonu všem, kteří ve stacionáři pracují.