Denní stacionář pro seniory zve

05.03.2010 - Denní stacionář pro seniory slaví 15. narozeniny. Přijďte se k nám podívat...
Denní stacionář pro seniory na Masarykově ulici působí v Opavě již 15 let. Zprvu pomáhal především osamělým lidem s podlomeným zdravím, aby zůstali aktivními. Šlo hlavně o osoby s tělesným omezením, ale jinak ještě čilé, které měly problém například s uvařením oběda a které se dospělé děti bály nechávat samotné doma. Jak šel čas, skladba klientů, kterých se v Denním stacionáři vystřídalo kolem dvou set třiceti, se měnila. Nyní se jedná o lidi, postižené nemocemi stáří, kteří se již bez pomoci další osoby neobejdou.
 
Po celou dobu svého trvání si stacionář zachoval přívětivou rodinnou atmosféru. Jedna z klientek, paní Lilka Pospíšilová si to zde nemůže vynachválit. „Někdy lituji, že nemůžeme chodit i o víkendech. Než sedět doma u televize, to jsem raději mezi lidmi a tady se stále něco děje,“ říká a ostatní seniorky jí přitakávají.
 
Zaměstnankyně věnují velkou pozornost fyzickým, psychickým, sociálním i duchovním potřebám klientů. Aktivizační programy, společenské kontakty a sociálně terapeutické působení v příjemném prostředí rodinného typu přispívají k intenzivnějšímu prožívání života i v období zásadního úbytku sil. Mnohým zde pobyt tak svědčí, že se jejich celkový stav výrazně lepší. Paní Lilka, která je po sedmi operacích mozku, je toho dobrým příkladem a jak říká, stacionář by nevyměnila za nic.
 
U příležitosti 15. výročí se ve středu 10. března v 9.30 hodin uskuteční v chrámu sv. Ducha děkovná mše svatá a o týden později ve středu 17. března se otevřou dveře stacionáře veřejnosti, a to od 9 do 14 hodin. Svou účast přislíbil i ředitel Jan Hanuš. Rádi vás uvítáme a seznámíme s chodem našeho zařízení.

Děkujeme partnerům