Denní stacionář pro seniory slavil šestnáctiny

18.03.2011 - U příležitosti 16. výročí založení Denního stacionáře pro seniory byl požehnán obraz sv. Anežky, který vytvořil Matěj Peroutka ze ZŠ na Dostojevského ul. v Opavě...
Zaměstnankyně a klienti Denního stacionáře pro seniory si 17. března připomenuli už šestnácté výročí od založení tohoto zařízení Charity Opava. Narozeninová oslava se uskutečnila v „rodinném kruhu“.
 
Popřát přišel ředitel Charity Jan Hanuš, jeho asistentka Lenka Konečná a manažerka Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení Petra Thiemlová. S písničkou pak do stacionáře zavítaly děti ze Základní školy pro tělesně postižené na Dostojevského ulici v Opavě.
 
Tato škola se stacionářem spolupracuje již dlouho a návštěva dětí v tak významný den nebyla náhodná. Malí zpěváčci potěšili svým zpěvem babičky až k slzám, ale největší pozornosti se tentokrát dostalo jejich kamarádu Matěji Peroutkovi. Loni vytvořil v hodině výtvarné výchovy papíroryt svaté Anežky, který škola věnovala stacionáři k Vánocům. „Souvisí to s naším původním názvem, který dnes užívá dobrovolné sdružení přátel Charity Opava, a to Klub svaté Anežky. Naší patronkou však světice zůstala i nadále,“ uvedla vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Obrázek se tak líbil, že se zaměstnankyně rozhodly poprosit otce Krzysztofa, faráře od svatého Ducha, aby u příležitosti výročí obrázek požehnal.
 
Pro patnáctiletého Matěje, který se po prázdninách půjde učit za nástrojaře, to byl velký zážitek. Po celou dobu, co se kněz nad obrazem modlil a pak ho zkropil svěcenou vodou, jej Matěj držel v ruce. Jak se později svěřil, vůbec netušil, že by se obrázek mohl tak líbit a že by mohl být dárkem pro stacionář. O to větší radost mu to udělalo.
 
Oslava pak pokračovala u kávy a koláčů, při jejichž pečení pomáhaly v rámci pracovních aktivit také klientky. Došlo i na další pěvecké vystoupení. S nábožnými písněmi se předvedla schóla, v níž již rok působí pracovnice stacionáře – Růženka Honová, Zuzka Paverová, Míša Mošová a Jana Řehulková. Na kytaru je doprovázel otec Krzysztof a na triangl nová zaměstnankyně Romana Krejčí. Babičky se shodly, že jejich „děvčata“ mají doslova andělské hlasy a celý den, naplněný spoustou krásných zážitků, zhodnotily jako báječný.
 
klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům