Den pro děti z Mravenečku uspořádali studenti z Červeného kříže

30.10.2007 - Na střední zdravotnické škole dne 25. října pořádala Jana Dubová z Českého Červeného kříže akci pro postižené děti ze Stacionáře Mraveneček. Na akci přijelo dohromady 10 postižených dětí a s nimi i 5 vychovatelů.

Nejdříve došlo k pozvolnému seznamování, protože některé děti z Mravenečku byly stydlivé, ale díky studentům a jejich programu ostych brzy zmizel. Pro děti s postižením zde byla připravena pohádka O palačinkové Pepince. Toto představení se dětem velmi líbilo a byly z něj nadšené. Další pohádka se hrála pomocí maňásků, a to pohádka O červené Karkulce. „I tato pohádka měla u dětí velký úspěch a vytvořila dětem úsměv na rtech,“ řekla Jana Dubová a dodala: „Po tomto představení si děti musely trochu odpočinout a dostaly malé občerstvení.“

Po krátké přestávce došlo na poslední bod akce, a to tance. Žáci střední zdravotnické školy a základní školy Otická a Englišova předváděli dětem mazurku a polku. Nakonec si s dětmi tanečníci také zatančili.

„Společný tanec byl zakončením celého programu, ale někteří z nás měli i tu příležitost odjet s dětmi do stacionáře Mraveneček, kde jsme paním vychovatelkám pomohly nakrmit děti,“ shrnuje Jana Dubová. „Tímto celý program skončil. Byl to pro mě velice poučný den a spřátelila jsem se s příjemnými dětmi.“

„Nakonec malé poděkování všem, co se na tomto projektu podíleli,“ děkuje organizátorka Dubová. „Všem vychovatelům, kteří nám v tom pomáhali a hlavně všem dětem, které nás poctily svou návštěvou a obdarovaly svými úsměvy. DĚKUJEME!“