Den otevřených dveří v Mravenečku

22.09.2010 - Srdečně Vás zveme na Den otevřených dveří stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček. Uskuteční se 27. září...
V roce 2001 otevřela Charita Opava denní stacionář pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček. Nyní slaví své deváté narozeniny a připomene si je Dnem otevřených dveří, který se uskuteční v pondělí 27. září od 8 do 12 a od 13 do 15 hodin, na který zve také širokou opavskou veřejnost.

Středisko sídlí na Neumannově ulici 3 v Opavě. „Za plného provozu se návštěvníci mohou podívat, jak se Charita Opava stará o děti s těžkým mentálním a kombinovaným postižením, jak se tyto děti a mladí lidé ve věku od tří do šestadvaceti let učí zvládat svůj nelehký úděl, co dělají, aby zdokonalili své dovednosti a jaké pomůcky přitom potřebují, jak se baví, ale i to, jako lze komunikovat s těmi, kteří nejsou schopni vyjadřovat se slovy,“ sdělil redakci vedoucí Mravenečku Lubomír Blecha.

Mraveneček je řešením pro rodiny, kde žije mentálně a  zdravotně postižené dítě. Jeho handicap mu neumožňuje být s ostatními vrstevníky v běžné mateřské či základní škole, což mu plně nahrazuje pobyt v tomto stacionáři. „Péče o každé dítě se řídí idividuálním výchovně vzdělávacím plánem, který je průběžně aktualizován. Součástí služeb jsou rehabilitační a základní ošetřovatelská péče. Důraz je samozřejmě kladen na dobrou spolupráci s rodinou,“ vysvětluje Lubomír Blecha.

Srdečně Vás zveme!

Děkujeme partnerům