Den otevřených dvěří v chráněné technické dílně

23.09.2005 - Chráněná technická dílna Velké Hoštice otevřela 22.9.2005 své středisko pro širokou veřejnost. V areálu chráněné dílny byl při této příležitosti slavnostně předán automobil Škoda Fabia, který Charitě Opava věnovala společnost Provident Financial. Ředitel charity Jan Hanuš společně se zástupcem společnosti Vladimírem Sabolem automobil symbolicky "pokřtili" šampaňským.
Chráněná technická dílna Velké Hoštice otevřela 22.9.2005 své středisko pro širokou veřejnost. V areálu chráněné dílny byl při této příležitosti slavnostně předán automobil Škoda Fabia, který Charitě Opava věnovala společnost Provident Financial. Ředitel charity Jan Hanuš společně se zástupcem společnosti Vladimírem Sabolem automobil symbolicky "pokřtili" šampaňským.

Akce se účastnil také náměstek primátora Statutárního města Opava Doc. RNDr. Ing. Jan Mrázek, CSc., starosta obce Velké Hoštice Ing. Alfons Pospiech, vedoucí oblasti Ostrava Provident Financial Petr Štětina, a další hosté.

Chráněná technická dílna Velké Hoštice pro zdravotně postižené se zaměřuje na demontáže a separaci odpadu a je v činnosti již třetím rokem. Poskytla práci téměř dvěma desítkám zaměstnanců, z nichž 90% mají změněnou pracovní schopnost.

"Základní činností střediska je práce s odpady obecně, ale orientujeme se i na elektrošrot a nebezpečný odpad. Jednou z rozhodujících komodit jsou televizory a monitory s obsahem nebezpečných látek", uvádí vedoucí střediska Ing. Leon Jurášek a dodává: "Jedná se o práce lehké až středně těžké. I přes tuto náročnost v rozhodující míře dochází u osob zdravotně znevýhodněných a osob zdravotně postižených ke stabilizaci zdravotního stavu."

"V rámci projektu Společnost, která má srdce, Provident podporuje celou řadu neziskových organizací. V podobné činnosti podporujeme rovněž naše zaměstnance a obchodní zástupce. O to větší radost máme z toho, když se tyto obě formy spojí. Iniciátorem spolupráce s Charitou Opava byla naše obchodní zástupkyně, která situaci v regionu dobře zná. Jsme rádi, že můžeme svým dílem přispět další prospěšné věci"
, říká Miroslav Sedlák, tiskový mluvčí společnosti Provident Financial.

Děkujeme partnerům