Den otevřených dveří Denního stacionáře pro seniory se odkládá

21.03.2020 - Den otevřených dveří Denního stacionáře pro seniory, který jsme avizovali v Domovníku a dalších médiích na čtvrtek 26. března, nakonec v tomto termínu neproběhne. Důvodem je karanténa, vyhlášená vládou ČR na obranu proti šíření koronaviru. Den otevřených dveří jsme plánovali u příležitosti pětadvaceti let služby toho střediska Charity Opava. Až se situace zlepší, určitě pro něj najdeme nový termín.

Stacionář vznikl v roce 1995 pod původním názvem Klub sv. Anežky v sídle minoritů na Masarykově třídě. Teprve později se přejmenoval na Denní stacionář pro seniory a přestěhoval do nových, moderně zrekonstruovaných prostor na Kylešovské ulici. Změnou ale prošel i program, který zde klientům nabízí. „Stále se snažíme jít s dobou, neusínáme na vavřínech,“ potvrzuje vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Stacionář tak nejen uleví rodinám v péči o jejich seniora, ale klientům nabízí stále pestřejší a prospěšnější aktivity.

Samozřejmostí jsou moderní formy trénování paměti, aktivity ke zlepšení psychické i fyzické kondice, taneční terapie, canisterapie, biblioterapie a podobně. Do stacionáře docházejí číst ze svých knih zajímaví autoři nebo zahrát a zazpívat děti z mateřské školy.

Plánovaný den otevřených dveří ovšem nerušíme, pouze odkládáme na lepší časy.  „Těšíme se na všechny zájemce hned, jakmile to bude možné. Nový termín dáme včas na vědomí," vzkazuje vedoucí stacionáře Jana Řehulková.

Děkujeme partnerům