„Děkujeme, že jsme s Vámi mohli pobývat.“ Vzpomínáme na otce Jožku (+ reportáž TV NOE)

17.06.2020 - „To, že jsme mohli pobývat s tak dobrým člověkem, je dar. A za dar je třeba poděkovat...“ Také těmito slovy vzdal otec Jiří Ramík ve středu 17. června při dopolední mši svaté úctu otci Jožkovi Motykovi. Za dar pobývat alespoň krátký čas s otcem Jožkou, který tragicky zahynul v červnu 2013, přišli do stěbořického chrámu Narození Panny Marie poděkovat zaměstnanci i klienti Charity Opava.

Otec Jožka Motyka byl spirituálem a radním Charity Opava a také duchovním mobilního hospice Pokojný přístav. I když mu nebylo dopřáno mezi námi pobýt příliš dlouho, stále na něj vzpomínáme s úctou a láskou. Vždyť setkání u památeční mohyly otce Jožky ve Stěbořicích pořádá Charita Opava pravidelně od roku 2014. Také letos dorazili zaměstnanci i klienti charitních středisek - Chráněného a podporovaného bydlení, Denního stacionáře pro seniory, Radosti, Domu sv. Cyrila a Metoděje či ředitelství. Spolu s místními farníky po mši položili květiny u mohyly, která otce Jožku připomíná, krátce se za něj pomodlili a zazpívali mu písničku "Chci být Tvůj".

Následovalo tradiční posezení na faře s občerstvením a povídáním. A jako každý rok, i letos byli všichni nadšení z toho, jak krásný a romantický park a areál s chodníčky a jeskyní pro sochu Panny Marie otec Jožka za svého života kolem kostela a fary vybudoval. Opět jsme se tu cítili velmi příjemně a vlastně jako doma. A tak se na okamžik mohlo zdát, že si otec Jožka vlastně jenom na chvíli někam pracovně odskočil...

Takto o vzpomínce na otce Jožku referovala ve čtvrtek 18. června TV NOE:

 

Děkujeme partnerům