Děkujeme za vaše dary!

09.11.2011 - Dva vagóny starého šatstva odcestovaly do Broumova, další pomoc směřovala do Chráněného bydlení Charity Opava...
V říjnu se v Opavě uskutečnila již devátá sbírka šatstva, kterou pro Diakonii Broumov už tradičně pořádá charitní středisko krizové pomoci Naděje. Tentokrát byli lidé vyzváni, aby současně přinesli i věci, jež mohou posloužit jako vybavení bytů chráněného bydlení pro duševně nemocné, které se Charita Opava chystá rozšířit.
 
Na to lidé slyšeli a přinášeli povlečení, peřiny, deky, polštáře, utěrky, ručníky a další věci ve velmi dobrém stavu. Sociální asistent chráněného bydlení Jaromír Měch si pochvaloval, že vše bylo čisté, vyprané a vyžehlené. „Všem dárcům děkujeme. Celkem jsme si pro naši potřebu odvezli deset velkých pytlů. Jsem přesvědčen, že až si například do darovaného povlečení naši klienti převléknou peřiny, žádný z nich se nebude muset stydět za to, v čem spí. Vše je opravdu moc pěkné.“
 
Spokojenost s průběhem sbírky vyjádřila také vedoucí Naděje Veronika Prchalová, ačkoli se naplnily jen dva vagony, což je přece jen méně než o minulých sbírkách. Jedním z důvodů mohl být fakt, že již od prázdnin se pořádaly samostatné sbírky v mnoha obcích. Lidí totiž nepřicházelo méně, ale přinášeli méně věcí.Veronika Prchalová pak s uznáním uvedla, že příchozí využívali i možnosti přispět finančně na dopravu. Darovali obdivuhodných 18.290 korun a to, co zůstane, využije středisko Naděje jako přímou pomoc potřebným klientům.
 
Dík za pomoc při sbírce náleží odsouzeným z opavské věznice, pracovníkům Chráněné technické dílny ve Velkých Hošticích pánům Milanu Surovčíkovi a Radimu Waclawiecovi a dobrovolníkům paní Marii Víchové a panu Pavlu Gančarovi.
 

Děkujeme partnerům