Děkujeme za dary srdce v rámci postní almužny

12.04.2012 - Děkujeme všem, kteří v rámci postní almužny pomohli klientům Charity Opava...
DĚKUJEME VŠEM FARNÍKŮM A OBČANŮM HNĚVOŠIC, VŠEM OBČANŮM A ČLENŮM OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SLUŽOVIC A VRBKY A VŠEM, KTEŘÍ V RÁMCI POSTNÍ ALMUŽNY PŘISPĚLI CHARITĚ OPAVA VE FARNOSTI NANEBEVZETÍ PANNY MARIE V OPAVĚ!
 
Hněvošický kněz otec Bartłomiej Blaszka již podruhé organizoval ve své farnosti postní almužnu pro Charitu Opava. Lidé však nesbírali peníze do papírových kasiček, jak je to obvyklé, ale za peníze, které si odepřeli, nakupovali jídlo. Potraviny putovaly do charitního střediska Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné, kteří z důvodu svého onemocnění žijí z abnormálně nízkých příjmů.
 
Pracovníci Chráněného bydlení převzali dvaadvacet kartonů potravin. Byly v nich rýže, cukr, mouka, těstoviny, kroupy, čočka, vločky, polévkové bujóny, polévky a hotová jídla v sáčku, protlaky, konzervy, kompoty, kečupy a oleje. Klienti z nich hned začali vařit v rámci vaření, které patří k nejoblíbenějším aktivitám z nabídky střediska. Všichni také dostali k Velikonocům balíček s potravinami domů. Část zásilky pak putovala do Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Tamní klienti jsou na tom s důchody obdobně.
 
Nápad se zalíbil také paní Marcele Švestkové z Občanského sdružení Služovic a Vrbky. V postní době byla tedy postní almužna organizována také ve Služovicích a ve Vrbce. Po domluvě se vybíralo drogistické zboží, káva a sladkosti – rovněž pro klienty s duševním onemocněním, o něž pečuje Charita Opava. Celkem se vybralo zboží za cca 6.000,- Kč, a ve čtvrtek 12. dubna tyto dary přivezli do Charity pracovníci tamního Obecního úřadu.
 
Finanční sbírka v rámci postní almužny pak probíhala v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie v Opavě. Bohužel, kasička, do níž farníci přispívali, byla během čtrnácti dnů několikrát vyrabována. Poté byl zvolen jiný způsob. Celkový příspěvek činil 5.404,- Kč a je určen pro potřeby mateřského centra Charity Opava Neškola.
 
Děkujeme jménem našich klientů všem, kteří si dokázali odepřít drobné radosti a podělili se s nimi. Nechť Vám dary Vašich srdcí nebudou nikdy zapomenuty! Pán Bůh zaplať!

Děkujeme partnerům