Děkujeme farníkům a občanům Hněvošic, Služovic a Vrbky

24.04.2013 - Ve třech obcích na Hlučínsku se letos uskutečnily postní almužny, určené klientům střediska Chráněného bydlení Charity Opava
Také v tomto roce se ve třech obcích Hlučínska uskutečnily postní almužny za účelem pomoci klientům střediska Chráněného a podporovaného bydlení Charity Opava. Zatímco běžně se během postní almužny v rodinách odkládají drobné do papírové kasičky, otec Bartlomiej Blaszka z Hněvošic přišel před třemi lety s nápadem sbírat rovnou potraviny. Farníci dostali v kostele do ruky lístečky, na nichž byl napsán nějaký druh potravin. Letos se ve farnosti vybralo celkem 15 kartonů trvanlivých potravin, jen cukru a mouky bylo dohromady 45 kilogramů.
 
Nutno dodat, že takto pojatá postní almužna se zalíbila jak Hněvošickým, tak i obyvatelům sousedních obcí, v nichž se organizace ujalo Občanské sdružení Služovic a Vrbky. Zde se již podruhé sbíralo drogistické zboží a hygienické prostředky. Výsledek byl rovněž ohromující. Do opavské Charity putovalo dalších 15 kartonů, tentokrát s věcmi jako jsou tekutá mýdla, toaletní papír, čistící prostředky, prací prášky, houbičky a drátěnky. „Nežijí u nás žádní boháči, ale lidé obou obcí si uvědomují, že je spousta lidí, kteří nemají ani to základní. A tak i z toho mála něco dají,“ uvedla jedna z organizátorek Ilona Michalčíková z Občanského sdružení Služovic a Vrbky.
 
Klienti střediska Chráněného a podporovaného bydlení jsou lidé s duševním onemocněním, žijící z velmi malých příjmů. Dary farníků a občanů Hněvošic, Služovic a Vrbky jim pomohou jejich těžký životní úděl na dlouhou dobu zmírnit. Vedoucí střediska Chráněného a podporovaného bydlení Dagmar Sližová rovněž ocenila fakt, že lidé přispívali kvalitním zbožím a dbali na dlouhé lhůty trvanlivosti, aby darovené věci nemusely být spotřebovány najednou. Děkujeme!
 
 
 
 

Děkujeme partnerům