Dárečky pro přispěvatele Tříkrálovky“ vyráběly odsouzené ženy

30.11.2023 - Pokud dostanete během lednové Tříkrálové sbírky od koledníků za svůj příspěvek také malý dáreček, bude mít s velkou pravděpodobností zajímavou historii. Přes dva tisíce drobných výrobků jako malou pozornost pro dárce, kteří přispějí koledníkům, totiž vyrobily pro opavskou Charitu ženy z Věznice a ústavu pro výkon zabezpečovací detence Opava.

Dárky vyráběly pod odborným dohledem Lenky Mičkové v rámci pracovních aktivit ve výkonu trestu odnětí svobody především ženy z věznice s ostrahou nízkého a středního stupně zabezpečení. Tři krabice záložek do knih, přáníček, korálků, drobné keramiky a dalších dárečků dodaly také ženy ze Specializovaného oddílu pro výkon ochranných léčení, které pracovaly pod vedením terapeutky Petry Šustrové.

Spolupráce Charity Opava a Věznice a ústavu pro výkon zabezpečovací detence Opava trvá již několik let. „Jsme za ni rádi a za dárečky moc děkujeme,“ vzkazuje koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Hanušová, která si v opavské věznici na Olomoucké ulici dárky osobně převzala.

Tříkrálová sbírka bude probíhat od 1. do 14. ledna 2024 a výtěžek, který připadne Charitě Opava, bude využit mimo jiné na pomoc seniorům a vážně nemocným pacientům, o které se její terénní služby starají v domácím prostředí.

Děkujeme partnerům