Dárcovské SMS patří v dubnu rehabilitačním dílnám

03.04.2006 - Rehabilitační dílny jsou střediskem Charity Opava, kde v radostném, klidném a tvořivém společenství probíhá rehabilitace pro lidi s duševním onemocněním nebo mentálním postižením. Zařízení umožňuje smysluplně zaplnit volný čas, navazovat přátelské kontakty, rozvíjet osobní schopnosti mladším invalidním důchodcům, kteří žijí sami nebo v rodinách. Smysluplné využití volného času je pro klienty velmi důležité.
Rehabilitační dílny jsou střediskem Charity Opava, kde v radostném, klidném a tvořivém společenství probíhá rehabilitace pro lidi s duševním onemocněním nebo mentálním postižením. Zařízení umožňuje smysluplně zaplnit volný čas, navazovat přátelské kontakty, rozvíjet osobní schopnosti mladším invalidním důchodcům, kteří žijí sami nebo v rodinách. Smysluplné využití volného času je pro klienty velmi důležité. Bez takové příležitosti ztrácejí v osamocení motivaci k práci či různým činnostem. Práce v dílnách pomáhá lidem zvednout sebevědomí. Uvědomují si, že jejich práce je k užitku, že něco dokáží a jsou užiteční.
Klienti se zabývají ručními pracemi ve stolařské, textilní nebo keramické dílně. Mají zřízeno také zahradnické pracoviště.
Denně dílny navštěvuje zhruba 13 klientů. Klienti finančně přispívají na provoz rehabilitačních dílen.
Před dvěma léty vznikl odpolední klub Pohoda. Slouží mentálně postiženým klientům ke zkvalitnění jejich života. Po dopolední práci v rehabilitačních dílnách se odpoledne v klubu baví. Hrají společenské hry, chodí za zábavou ven, věnují a také nacvičují divadlo pod vedením opavského herce Petra Klimeše. Klub je provozován v době 12.30 - 16 hodin a to vytváří dobré podmínky pro výkon zaměstnání rodinám, které o mentálně handicapované lidi pečují.

Příspěvek rodičů mentálně postiženého klienta RD
Luděk se každý večer těší na příští den, který stráví v rehabilitační dílně v charitě, což je nejlepší důkaz, že tam jsou lidé, které má rád a je mu tam dobře. Pro nás rodiče je spokojenost a pohoda Luďka zárukou, že se dostal do prostředí vyhovujícímu jeho schopnostem a možnostem, že se dostal do dobrých rukou. Jsme za takovéto zařízení vděčni.
Domžalovi

Příspěvek klienta s duševním onemocněním
S nemocí žiji 27 let a 8 let navštěvuji RD. Dostanu se mezi lidi, můžu se realizovat a připadám si pořád ještě užitečný. Mimo jiné mám zde možnost poznat práci s počítačem. Díky internetu jsem blíž informacím a v kontaktu s rodinou. Setkávám se tady s handicapem jiných lidí a to mi pomáhá vyrovnávat se s mým.
Milan

Podpořte v dubnu klienty rehabilitačních dílen zasláním dárcovské SMS ve tvaru: DMS CHARITAOPAVA na číslo: 87777 Děkujeme! Cena SMS je 30 Kč.

Děkujeme partnerům