Další byt ve Vlaštovičkách má bezbariérovou koupelnu

21.06.2022 - Další byt určený klientům Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené se může pyšnit plně bezbariérovou koupelnou. Její úprava byla možná díky projektu Znovu a lépe, podpořeného z Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2021.

Rekonstrukce byla nutná z důvodu zvyšujícího se věku, přidružených onemocnění a snížení mobility klientů. „Nově se vybudovala bezbariérová toaleta, bezbariérový sprchový kout, zabudovalo se umyvadlo se sklopným zrcadlem a koupelnu jsme vybavili novými obklady,“ vyjmenovává spokojeně vedoucí Domu sv. Cyrila a Metoděje Zuzana Janků.

Při rekonstrukci zde dbali také na bezpečnost klientů. Na podlaze jsou nově protiskluzové dlaždičky a na zdech jsou madla. „Novinkou je také bezpečnostní tlačítko, které může v případě potřeby klient využít k přivolání pomoci. Pro uživatele se zvýšil nejen komfort, ale také bezpečí při osobní hygieně,“ dodává Zuzana Janků. Novou podlahovou krytinu dostaly také ostatní prostory bytu.

Díky úpravám se podařilo zkvalitnit zázemí pro osoby s těžkým zrakovým znevýhodněním a lehkým mentálním znevýhodněním. Došlo k odstranění architektonických bariér a k vybudování plnohodnotné koupelny pro imobilní klienty. Děkujeme!

Děkujeme partnerům