Cyrilometodějská slavnost pro malé i velké

02.07.2018 - Dobrá zábava pro malé i velké a také tip na pěkný rodinný výlet. To vše nabídne ve čtvrtek 5. července Cyrilometodějská slavnost ve Vlaštovičkách u Opavy. Její důležitou součástí bude tak jako každoročně i Dům sv. Cyrila a Mětoděje pro zrakově postižené a jeho obyvatelé.

Dobrá zábava pro malé i velké a také tip na pěkný rodinný výlet. To vše nabídne ve čtvrtek 5. července Cyrilometodějská slavnost ve Vlaštovičkách u Opavy. Její důležitou součástí bude tak jako každoročně i Dům sv. Cyrila a Mětoděje pro zrakově postižené a jeho obyvatelé.

Právě v tomto středisku Charity Opava ve 14 hodin oslavy začnou mší svatou. Dům sv. Cyrila a Metoděje, který býval kdysi klášterem, určitě stojí za prohlídku, kterou jeho obyvatelé zprostředkují všem zájemcům od 15 do 17 hodin./p>

Těžiště oslav se pak přesune do sportovním areálu, kde ve 14.30 hodin zazpívá klientka Vlaštoviček Iveta Dunková, po níž bude od 15 hodin vyhrávat dechová hudba Kobeřanka. V 16 hodin se představí postupně taneční kroužek OK Dance, Psí škola ABS s ukázkou psích sportů a také Sbor dobrovolných hasičů z Vlaštoviček, který předvede nefalšovaný požární útok.

Od 17 bude areál věnován tanci, k němuž zahraje nejprve od 17 do 18.30 hodin opět Kobeřanka, kterou ve 20 hodin vystřídají kapely Špekband a La Nanita.

Celou akci budou doprovázet atrakce pro děti, které se mohou těšit na jízdu na dětském kolotoči i na živém oslíkovi, velký skákací hrad, malování na obličej nebo na sladkou cukrovou vatu. Pro všechny je zajištěno také bohaté občerstvení.

 

Děkujeme partnerům