Cyrilometodějská slavnost nabídne mnoho atrakcí

19.06.2014 - Tradiční Cyrilometodějskou oslavu pořádá v sobotu 5. července Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené spolu s obcí Vlaštovičky. Lidově pojatá oslava proběhne v domě pro zrakově postižené a následně také v blízkém sportovním areálu ve Vlaštovičkách.
Tradiční Cyrilometodějskou oslavu pořádá v sobotu 5. července Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené spolu s obcí Vlaštovičky. Lidově pojatá oslava proběhne v Domě pro zrakově postižené a následně také v blízkém sportovním areálu ve Vlaštovičkách.

Vše začne úderem 14. hodiny mší svatou, slouženou v kapli Domu sv. Cyrila a Metoděje, středisku Charity Opava, v němž již téměř dvacet let nacházejí bydlení dospělí těžce zrakově postižení nebo lehce mentálně postižení občané z celé České republiky. Dům spolu s přilehlými Chráněnými dílnami Vlaštovičky si budou moci zájemci od 15 do 17 hodin v doprovodu také prohlédnout.  

Cyrilometodějské oslavy jsou ovšem ve Vlaštovičkách pojímány od svého založení jakožto lidová veselice. Další zábavně – kulturní program již proto bude probíhat ve vedlejším sportovním areálu. Od 14 do 15 hodin zde budou zpívat Iveta Dunková a Štefan Bažo, které v 15 hodin vystřídá dechová hudba Kobeřanka. Kromě hudebních vystoupení se v 16 hodin představí taneční skupina O.K. dance Vlaštovičky, v 16.30 hodin předvedou mladí hasiči z Vlaštoviček ukázku požárního útoku a po celou dobu budou Chráněné dílny Vlaštovičky prezentovat své výrobky. Celé odpoledne bude pro děti zdarma přichystána řada atrakcí jako například kolotoč, skákací hrady, trampolína či jízda koňským spřežením. Pro všechny bude připraveno bohaté občerstvení.

Od 20 hodin večer až do tří ráno pak k tanci zahraje kapela Špek band, kterou ve 23 hodin přeruší ohňová show. Ze široce pojaté nabídky atrakcí si vyberou skutečně všichni, od dětí až po ty dříve narozené. Udělejte si sobotní výlet do Vlaštoviček, určitě to bude stát za to.
 

Děkujeme partnerům