Cyrila a Metoděje si v charitním domě připomenou jen v úzkém kruhu, na tradiční slavnost ale zve obec Vlaštovičky

29.06.2020 - Již čtyřiadvacetkrát od založení Domu sv. Cyrila a Metoděje pro nevidomé a slabozraké se sešli vždy v červenci klienti a zaměstnanci tohoto střediska Charity Opava, aby spolu s dalšími návštěvníky vzpomenuli na své patrony. Letos budou mít oslavy svátku patronů Moravy i spolupatronů Evropy Cyrila a Metoděje vzhledem k epidemiologické situaci jiný průběh. To ovšem nijak neovlivní Cyrilometodějskou slavnost, pořádanou obcí Vlaštovičky.

Již čtyřiadvacetkrát od založení Domu sv. Cyrila a Metoděje pro nevidomé a slabozraké sešli se vždy v červenci klienti a zaměstnanci tohoto střediska Charity Opava, aby spolu s dalšími návštěvníky vzpomenuli na své patrony. Letos budou mít oslavy svátku patronů Moravy i spolupatronů Evropy Cyrila a Metoděje vzhledem k epidemiologické situaci jiný průběh.

Oslavy začaly v předchozích letech vždy mší svatou, slouženou v kapli domu, která je patronům zasvěcená. „Připomněli jsme si jejich misie na Velké Moravě, prosili je za patronát nad posláním, které se sociální služby snaží naplňovat, a také za obec Vlaštovičky, ve které naše sociální služby sídlí,“ říká manažerka Charity Opava Pavla Králová. Slavnost pak obvykle pokračovala obecním veselím s bohatým programem pro děti i dospělé.

Letošní oslavy svátku sv. Cyrila a Metoděje, které připadnou na neděli 5. července, budou mít po dlouhé době jiný charakter. Vzhledem k epidemiologické situaci je nebude možné uskutečnit oslavy obvyklým způsobem. Svátek svatých patronů proto letos ve Vlaštovičkách oslaví mší svatou pouze v úzkém kruhu klientů a zaměstnanců. „A na setkání ve větším počtu se budeme těšit při příležitosti svátku sv. Cyrila a Metoděje v příštím roce,“ slibuje Pavlína Králová.

Cyrilometodějskou slavnost ale v neztenčené míře pořádá obec Vlaštovičky. Vše o bohatém programu se dočtete v přiloženém letáčku. Srdečně zveme!

Soubory ke stažení

Plakát OBEC VLAŠTOVIČKY.pdf Plakát OBEC VLAŠTOVIČKY.pdf 337 kB

Děkujeme partnerům