Členky Klubu sv. Anežky přispěly na Logar

01.02.2010 - V lednu se ve farnosti Nanebevzetí Panny Marie uskutečnila sbírka na pomoc školnímu zařízení v Logaru

V lednu se ve farnosti Nanebevzetí Panny Marie uskutečnila sbírka na pomoc školnímu zařízení v afgánském Logaru, ohlášena otcem Kamilem Víchou. Do sbírky se zapojily také členky Klubu svaté Anežky, které mezi sebou vybraly více než tři tisíce korun. Opavský rodák otec Kamil je vojenským kaplanem a v únoru odlétá poprvé na misi do Afganistánu. Peníze poveze sebou. A co jej přimělo k vyhlášení sbírky? „Od kaplanů, kteří se odtamtud vrátili vím, že naši vojáci tam spíše než bojovat jedou pomáhat. A právě školství je v Afganistánu na katastrofální úrovni. Je tam velká negramotnost. Cesta ke vzdělání je složitá a například školní potřeby jsou pro většinu dětí nedostupné. Proto jsme se zaměřili na pomoc školství.“ Otec Kamil dále uvedl, že kromě peněz ze sbírky, které bude třeba ještě proměnit na dolary, poveze i tužky a pastelky, které dostal darem. Některé věci pak vojáci koupí na místě podle toho, co bude třeba. Nemusí to být jen školní potřeby, ale může to být například dřevo na topení ve školách. Zima je tam prý velice zlá.