Chytáme konferenci o práci s osobami s duševním onemocněním

16.06.2022 - Mezinárodní konferenci o práci s osobami s duševními onemocněními pořádá 21. června dopoledne Charita Opava ve spolupráci se Slezskou univerzitou. Její název zní „HelpEX – Práce s osobami s duševními onemocněními: klíč ke sdílení a inkluzi“ a proběhne v rámci mezinárodního evropského projektu HelpEx, kterého se Charita Opava účastní již dva roky.

Kromě Charity Opava jsou součástí projektu také partneři z Německa, Itálie, Francie, Polska a Malty. Jeho cílem je vznik nadnárodních postupů vzdělávání tzv. peerů, tedy sociálních pracovníků, kteří si sami prošli psychickým onemocněním a mohou díky této zkušenosti lépe pomáhat lidem se stejnými zdravotními problémy. Tomuto tématu bude věnována také konference, kde bude celý projekt představen, o což se postarají Lucie Trunečková a Kateřina Víchová z Charity Opava. Z Itálie přijede s referátem účastnice projektu Andrea Ascari.

Projekt HelpEx měl původně v plánu šest pracovních setkání v jednotlivých zemích partnerů, což bohužel zásadně znemožnila pandemie covidu-19. Fyzicky se tak uskutečnilo pouze první setkání v roce 2019 v Mnichově a další se musela přesunout do online prostoru. Díky polevující pandemii mohlo letos v březnu proběhnout alespoň setkání v Miláně, kterého se zúčastnili také zástupci Charity Opava.

Vstup na konferenci, která proběhne v prostorách Slezské univerzity na Hauerově ulici v Opavě, je zdarma, pro účastníky bude zajištěno občerstvení.

Děkujeme partnerům