Chystáte se během dovolené do Svitav? Na výstavě fotografií tu najdete také snímky z Mravenečku

19.07.2023 - Pokud budete během dovolené pobývat ve Svitavách, nebo budete tímto městem projíždět, zastavte se ve zdejším Kulturním centru „Fabrika“. K vidění zde bude výstava nejlepších snímků Národní soutěže fotografie 2023, mezi kterými najdete také čtyři fotografie zaměstnance sociálně terapeutické dílny Radost Petra Kubesy. Dva ze snímků zachycují činnost denního stacionáře Mraveneček a klienty tohoto střediska Charity Opava.

Vernisáž výstavy proběhla již v sobotu 13. května ve Vlastivědném muzeu v Olomouci a ve Svitavách bude k vidění celé prázdniny. Následně se přesune do Turnova, poté do Prahy a nakonec se v listopadu představí ve slovenském Martině.

Posláním soutěže je podle pořadatelské firmy NIPOS-ARTAMA konfrontace tvorby fotografů, kteří nejsou na své tvorbě existenčně závislí a následné výstavy mají za úkol nejen představit to nejlepší, co se v posledním období zrodilo na celostátní úrovni, ale také napomoci k dalšímu uměleckému růstu amatérské fotografie. Do soutěže přišlo celkem 849 snímků od 159 fotografů z celé České republiky, například z Jeseníku, Ostravy, Litovle, Hradce Králové, Prahy, Turnova, Rumburka mnoha dalších měst.