Chráněné dílny sv. Josefa se ucházejí o červnové dárcovské SMS

05.06.2006 - Chráněné dílny sv. Josefa zaučují a zaměstnávají od roku 1996 zdravotně znevýhodněné občany na chráněných pracovištích. Řádné zaměstnání na pracovní smlouvu zde získávají občané se změněnou pracovní schopností. Jsou to především lidé s těžkým zrakovým i jiným zdravotním postižením.
Chráněné dílny sv. Josefa zaučují a zaměstnávají od roku 1996 zdravotně znevýhodněné občany na chráněných pracovištích. Řádné zaměstnání na pracovní smlouvu zde získávají občané se změněnou pracovní schopností. Jsou to především lidé s těžkým zrakovým i jiným zdravotním postižením.

Uživatelé služeb potřebují k výkonu práce průběžnou rehabilitaci, výcvik a instruktáž. Pracovníci potřebují také psychickou podporu a pracovní a sociální asistenci.

Cílem poskytovaných služeb je odbourání pasivních návyků a zvyšování pracovních schopností a zručností. Je velmi důležité, aby si uživatelé služeb uvědomili osobní odpovědnost k naší společnosti.

Chráněné dílny sv. Josefa jsou rozděleny do těchto chráněných pracovišť: textilní dílna, tkalcovská dílna, keramická dílna, kompletační dílna, výtvarná dílna a stolařská dílna. Dále pod chráněná pracoviště spadají Středisko masážních služeb a recepce na ředitelství Charity Opava.

Výrobky z výše jmenovaných dílen je možno zakoupit v Krámku u Josífka na Kolářské ul. v Opavě nebo přímo v obchůdku chráněných dílen v Opavě – Jaktaři na ul. Přemyslovců 26. Katalog výrobků můžete shlédnout na webových stránkách Charity Opava.

Chráněné dílny se budou prezentovat svými výrobky také na akci Nebuďme lhostejní, kterou organizuje 23. června na Dolním náměstí v Opavě ve spolupráci s charitou firma Model obaly a.s.
Eva Žídková, vedoucí Chráněných dílen sv. Josefa


Klienty Chráněných dílnen sv. Josefa můžete podpořit zasláním drárcovské SMS ve tvaru
DMS CHARITAOPAVA na číslo 87777. Děkujeme!
cena SMS je 30 Kč

Děkujeme partnerům