Chcete pomoci trpícím malomocným?

10.06.2010 - Dobrovolnice Charity Opava spolu s opavskými seniorkami pletou malomocným obvazy. Můžete pomoci i vy, přestože pletení není vaše hobby...
Dobrovolné sdružení Charity Opava „Klub svaté Anežky“ organizuje v Opavě pletení obvazů pro malomocné. Lepra neboli malomocenství je nakažlivá a bolestivá choroba a ve světě jí trpí miliony lidí.
 
Bakterie napadají kůži a nervový systém a často dochází také k oslepnutí. Nemocní žijí v nouzi jako vyděděnci společnosti a jsou odsouzeni ke krutému a pomalému umírání. Především v Africe a v Indii.  V současnosti se touto bohulibou činností zabývá třicet opavských seniorek. V práci pro trpící nalezly ušlechtilou náplň volného času a radost z toho, že mohou být užitečné.
 
Obvazy se pletou z příze Sněhurka. Je to stoprocentní bavlna, která nedráždí rány statickou elektřinou a je možno ji vyvářet. S nárůstem pletařek však narostly náklady na její pořízení.
 
Klub svaté Anežky proto rád přivítá pomoc, ať finanční, nebo v podobě bílých klubíček Sněhurky. Také návštěvníci Sluníčkového odpoledne, které se uskuteční 30. června od 14 hodin v areálu Charity Opava v Jaktaři, budou moci koupit klubka příze na místě a ihned ji věnovat na tento účel. Všichni ostatní, kteří chtějí pomoci trpícím lidem se mohou přihlásit telefonicky u paní Anny Foldynové na čísle 737 355 999.

Děkujeme partnerům