Charitní Wellness centrum přichází s baňkováním

28.08.2017 - Novou masáž, takzvané baňkování, nabízí od září Wellness centrum Charity Opava. Baňkování (nebo také vakuterapie) je velmi stará technika pocházející z Číny, která pomáhá odstranit bolest páteře a pohybového aparátu a ovlivňuje také správnou funkci vnitřních orgánů. Wellness centrum, zaměstnávající většinou zrakově postižené maséry, ji nabízí v rámci celoroční akce „Charita Opava pomáhá…“.

Baňkování spočívá v přikládání skleněných nádobek na pokožku. Vzduch v baňce se před aplikací zahřeje a vytvoří se v něm podtlak. Baňka se pak přisaje na kůži, kterou podtlak vtáhne dovnitř. Pokožka se prudce prokrví a zčervená. Baňky se většinou přikládají na dobu 20 minut. Nejčastěji se setkáme s přikládáním baněk na záda – na ně se většinou aplikuje 8 až 12 baněk ve dvou souvislých řadách okolo páteře. Baňkovat však lze i podbřišek, loket, kyčelní klouby, kolena nebo chodidla a kotníky. Tato metoda je naprosto bezbolestivá, pociťujete pouze lehké táhnutí kůže. Terapie pomocí baňkování je jedinečná tím, že jako málokterá metoda docílí tak intenzivního prokrvení masírované tkáně. Již po jednom zákroku se může dostavit neočekávaná úleva.

Baňkování působí velmi pozitivně v řadě oblastí. Má dobrý vliv na kůži, protože zrychluje tkáňový metabolizmus, díky čemuž se zlepšuje činnost potních a mazových žlázek. Působí také pozitivně na svaly, neboť mírný tah při baňkování stimuluje podkožní kapiláry, což aktivuje funkci krevních cév ve svalech, které se uvolňují. Baňkování je výborná metoda pro zlepšení příznaků revmatizmu, protože se při něm lépe prokrvují klouby. A nakonec sací síla lehkého podtlaku v bodech na břiše také stimuluje vnitřní orgány, zlepšuje peristaltiku a sekreci i kvalitu trávicích šťáv, tedy působí blahodárně na zažívání. Kromě toho odstraňuje blokády a ztuhlé svaly, detoxikuje organismus, odstraňuje problémy s močovým měchýřem, působí proti otokům a bolestem nohou a dokonce přináší úlevu při astmatu, zánětech průdušek či kašli. Baňkování je totiž jedna z mála masážních metod, která je doporučena i při nemoci. Při zvýšené teplotě se baňky mohou například přikládat na plíce a průdušky a tím dochází ke zlepšení dýchání.

Wellenss centrum Charity Opava působí na dvou místech – na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři, nebo také na detašovaném pracovišti na Kylešovské ulici č. 4. Na všechny procedury je zapotřebí se dopředu objednat.