Charitní májka stojí - dešti navzdory!

02.05.2017 - Ani vytrvalý déšť tentokrát nezabránil tomu, abychom na dvoře ředitelství Charity Opava v úterý 2. května v 10 hodin dopoledne vztyčili májku. Úterý bylo náhradním termínem za pátek 28. dubna, kdy Charita Opava stavění májky pro hustý déšť odložila. Podruhé jsme se už ale lijákem zastrašit nenechali.

Ani vytrvalý déšť tentokrát nezabránil tomu, abychom na dvoře ředitelství Charity Opava v úterý 2. května v 10 hodin dopoledne vztyčili májku. Úterý bylo náhradním termínem za pátek 28. dubna, kdy Charita Opava stavění májky pro hustý déšť odložila. Podruhé jsme se už ale lijákem zastrašit nenechali.

Neformální setkání ale raději improvizovaně proběhlo pod střechou v průjezdu charitních chráněných dílen. Není tady sice moc místa, ale nakonec se tu pod středu vtiskli nejen všichni hosté, ale i děti jaktařské Mateřské školy s vystoupením s jarními písněmi a říkadly. Májku již ráno nazdobili z připravených stužek klienti sociálně terapeutické dílny Radost.

Každé ze středisek Charity Opava na májce totiž zastupuje jedna originální stužka, kterou si zaměstnanci a klienti vytvořili dopředu. A že při tom byli skutečně originální, můžete vidět na fotografiích. Některá střediska využila možností vyšívacího stroje z Chráněných dílen sv. Josefa, jinde si svou stužku vyšili nebo nakreslili a vybarvili sami. „Ajťáci“ Pavel Kosák a Jirka Pika tu svou vytvořili ze starých počítačových kabelů a myší, pracovnice na recepci ozdobila stužku razítky a propiskami a Gabriela Hlubová například na stužku nalepila obaly čistících prostředků a houbiček na umývání nádobí.

Ředitel Charity Opava Jan Hanuš pak všechny pozval na malé občerstvení do tepla charitní jídelny. U májky se všichni sejdeme opět na konci měsíce při jejím slavnostním kácení – a určitě s lepším počasím.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům