Charitní májka přivítá v Jaktaři jaro - ale až v úterý 2. května

26.04.2017 - Vytrvalé deště přesunuly slavnost stavění májky, kterou Charita Opava plánovala na pátek 28. dubna, až na další týden. Předpověď počasí slibuje, že v úterý 2. května, na které se akce odkládá, již má být počasí skutečně jarní.

Vytrvalé deště přesunuly slavnost stavění májky, kterou Charita Opava plánovala na pátek 28. dubna, až na další týden. Předpověď počasí slibuje, že v úterý 2. května, na které se akce odkládá, již má být počasí skutečně jarní.

Májku postavíme na dvoře ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců v Jaktaři již po páté. Charitní májka ozdobila dvůr v Jaktaři po­prvé v roce 2013 z po­pudu ředitele Jana Hanuše, kterému se ne­líbilo, že dnešní doba má tendenci starým lidovým tradicím podsouvat čarodějnický obsah. Slavnost vítání jara v tradičním lidovém duchu tak bude opět příležitostí k neformálnímu setkání se za­městnanci a klienty, mezi nimiž Charita Opava ráda přivítá i zájemce z řad veřejnosti. Stejně jako v předchozích letech přijdou zazpívat a zatančit děti z jaktařské Mateřské školy, chy­bět nebude ani občerstvení. Začínáme v 10 hodin dopoledne.

Srdečně zveme!

Děkujeme partnerům