Charitní májka je dole, blíží se léto

31.05.2022 - Charitní májka, ozdobená stuhami vyrobenými ve všech střediscích Charity Opava, šla k zemi. Na slavnostní kácení májky v úterý 31. května svítilo sluníčko, a i když pěvecký sbor Kolibříci z Církevní ZŠ sv. Ludmily na úvod zpíval, že „není nutno, aby bylo přímo veselo“, na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři nakonec veselo bylo.

Pěkné počasí totiž umožnilo, aby do Jaktaře, kde vedle ředitelství sídlí také Wellness centrum a sociálně terapeutická dílna Radost, dorazili návštěvníci skutečně všech generací. Přijeli klienti Denního stacionáře pro seniory, Domu sv. Cyrila a Metoděje, Mravenečku či děti z jaktařské mateřské školy. Připraveno bylo výborně občerstvení i skvělá káva z pojízdné Kavárny pro Radost.

Starou lidovou oslavu stavění a kácení májky jako příchodu jara jsme v Charitě Opava vzkřísili v roce 2013. Každoročně je příležitostí k neformálnímu setkání klientů a zaměstnanců z řady charitních středisek. Děkujeme za návštěvu, přejeme krásné léto plné odpočinku a zase za rok u desátého výročí stavění a kácení májky!

Děkujeme partnerům