Charita pro děti i seniory Neplachovic

21.09.2015 - „Den Charity Opava na zámku v Neplachovicích“ je název akce, kterou pokračuje spolupráce Charity Opava s obcí Neplachovice. Ta začala počátkem letošního června otevřením výstavy fotografií fotosoutěže MŮJ SVĚT na zdejším zámku a pokračuje celodenním setkáním s žáky zdejší základní školy a také s místními seniory.

„Den Charity Opava na zámku v Neplachovicích“ je název akce, kterou pokračuje spolupráce Charity Opava s obcí Neplachovice. Ta začala počátkem letošního června otevřením výstavy fotografií fotosoutěže MŮJ SVĚT na zdejším zámku a pokračuje celodenním setkáním s žáky zdejší základní školy a také s místními seniory.

Den Opavské Charity proběhne na neplachovickém zámku ve středu 7. října nadvakrát. Od 9 hodin ráno se Charita Opava představí nejprve dětem Základní školy Neplachovice v programu s názvem „Co se v mládí naučíš…“ Děti se v něm mohou setkat se seniory z našeho denního stacionáře, nevidomými klienty z Vlaštoviček, projít se s vodícím psem a vyzkoušet si pomůcky pro nevidomé nebo práci na hrnčířském kruhu z chráněných dílen. Pro žáky druhého stupně pak připravila Lucie Vehovská z Občanské poradny přednášku o dluhové pasti. Podle ředitelky školy PaedDr. Ivany Pavlíkové, byly na akci, o níž informovala své kolegy na úvodní pedagogické radě k tomuto školnímu roku, jen pozitivní reakce.

Děti vystřídají od 14 hodin jejich prarodiče, pro něž je nachystáno „Odpoledne pro dříve narozené - Charita Opava pro seniory Neplachovic“. Vyslechnout si mohou přednášku Lucie Vehovské o pokoutních metodách prodeje zboží na tzv. předváděcích akcích pro seniory „Jak se nenechat okrást“, kterou vystřídá manažerka Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení Charity Opava Petra Thiemlová. Ta vystoupí s přednáškou a besedou o službách Charity Opava seniorům včetně přehledu dávek a příspěvků na sociální péči. Zpestřením budou jistě ukázky masáže krku, poskytované zdarma nevidomými maséry Wellness centra Charity Opava a prodej výrobků charitních chráněných dílen.

Akce probíhá v rámci oslav udělení ceny NEZISKOVKA ROKU 2014 pod názvem „Rok 2915 s neziskovkou roku“.

Děkujeme partnerům