Charita pořádá další sbírku šatstva

26.09.2007 - Další sbírku šatstva pro potřebné vyhlašuje na počátek října Charita Opava. Předchozí sbírka, během níž jsme v březnu vybrali 20 tun oblečení, byla velmi úspěšná a setkala se s velkým ohlasem a štědrostí Opavanů. Nová sbírka chce na tento zájem navázat.
Další sbírku šatstva pro potřebné vyhlašuje na počátek října Charita Opava. Předchozí sbírka, během níž jsme v březnu vybrali 20 tun oblečení, byla velmi úspěšná a setkala se s velkým ohlasem a štědrostí Opavanů. Nová sbírka chce na tento zájem navázat.

Středisko vzájemné pomoci (SVP) Charity Opava bude tuto sbírku pořádat v pondělí 1. a úterý 2. října, darované ošacení je určeno pro Diakonii Broumov, kde se textil třídí. Není-li využitelný pro humanitární účely, dochází k jeho zpracování pro další výrobu. Tuto práci vykonávají lidé bez přístřeší, po výkonu trestu či po léčbě ze závislosti, kteří jen obtížně nacházejí pracovní uplatnění. Darováním pro Diakonii Broumov tak vytváříte také pracovní uplatnění pro potřebné, kteří jinak končí bez zázemí na ulici.

„Zájem o darování šatstva pociťujeme po celou dobu od jarní sbírky,“ vrací se k předchozí akci Katarína Durkáčová, vedoucí SVP. Jednorázová sbírka bude 1. a 2. října probíhat vždy od 8 do 17 hodin.Vagon bude stejně jako při sbírce předcházející přistaven na nákladním nádraží ČD ve stanici Opava – Východ. Na místo se dostanete z Těšínské ulice kolem Lidlu, dále pak po Kylešovské ulici, kde je naproti penzionů Mirka a Věra vjezd do bývalých uhelných skladů.

„Je skutečně důležité, aby darované šatstvo bylo dobře zabalené, jinak se při transportu může znehodnotit,“ zdůrazňuje Katarína Durkáčová, na kterou se můžete obracet s dotazy (tel: 553 653 776) a dodává: „Během sbírky šatstva přivítáme i finanční příspěvek na přepravu. Zůstatek částky pak bude sloužit jako příspěvek potřebným.“

Všem štědrým občanům Opavy i okolí děkujeme a těšíme se na viděnou.
Marek Chovanec

Děkujeme partnerům