Charita Opava v semifinále soutěže Neziskovka roku 2014

10.09.2014 - Charita Opava se bude ucházet o titul Neziskovka roku České republiky. Po úvodní nominaci byla díky vysokému hodnocení bodů z přihlašovacího formuláře po prvním kole hodnocení, kterého se zúčastnilo celkem 135 organizací, vybrána a zařazena ve své kategorii mezi pět semifinalistů tohoto prestižního ocenění, udělovaného Nadací rozvoje občanské společnosti.

Charita Opava se bude ucházet o titul Neziskovka roku České republiky. Po úvodní nominaci byla díky vysokému hodnocení bodů z přihlašovacího formuláře po prvním kole hodnocení, kterého se zúčastnilo celkem 135 organizací, vybrána a zařazena ve své kategorii mezi pět semifinalistů tohoto prestižního ocenění, udělovaného Nadací rozvoje občanské společnosti.

Ve druhém kole hodnocení navštíví Charitu Opava koncem září odborní hodnotitelé přímo v Opavě, aby osobně prověřili relevanci podaných důkazů, případně chybějící důkazy doplnili. Pokud by Charita Opava postoupila do finále, čeká ji 21. října v Praze závěrečná prezentace, během níž nezávislá komise rozhodne o konečných vítězích.

Komise hodnotí u přihlášených neziskovek celou řadu kritérií: zda umí řídit kvalitu své činnosti, zda mají silné vedení a vykazují vysokou úroveň práce s lidskými zdroji, zda úspěšně řídí své finanční zdroje a dokáží se přizpůsobovat měnícím se podmínkám. Důležitým hodnotícím prvkem je také to, zda organizace dokáží úspěšně komunikovat jak uvnitř, tak navenek.

Již nyní byla ovšem Charita Opava jakožto semifinalista zařazena do Ceny veřejnosti o nejlepší projekt. Hlasování veřejnosti bude spuštěno v říjnu a budeme o něm aktuálně informovat.

Děkujeme partnerům