Charita Opava se změnila na salon krásy a pět klientů omládlo o deset let

29.05.2019 - Na salon krásy se ve středu 28. května proměnila střediska terénních služeb Charity Opava na Kylešovské ulici. Své umění zde na pěti klientech předvedli maséři, manikérky, kadeřnice i kosmetičky. Právě zde totiž probíhala akce s názvem „O deset let mladší“ kterou pro své klienty připravili zaměstnanci Charity Opava.

Zákazníci do improvizovaného salóny krásy dorazili ze třech středisek. Jirka a Marie přišli z Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné, Katka a Ivana ze sociálně terapeutické dílny Radost a z Vlaštoviček přijela Hanka.

Na Kylešovské je pak hýčkal celý tým. Samozřejmostí bylo sladké i slané pohoštění s kávou nebo čajem, pak došlo na jednotlivé procedury. O masáže šíje se postarala paní Sylva z Wellness centra Charity Opava, kadeřnické služby zajistily šikovné vyučené kadeřnice z Radosti Barča a Klára a o mycí služby pečovala paní Světlana. Spolu pak zvládaly nejen mytí hlavy, ale také stříhaní, barvení a tvorbu účesů.

Tím však procedury zdaleka nekončily. Následovala manikúra, které se zhostily Gabriela a Daniela – kromě úpravy nehtů si klientky také mohly vybrat lak. Konečnou tečku celkové proměně dodaly Katka a Anna, které klientky jemně nalíčily.

„Všichni se cítili skvěle a panovala zde velmi dobrá atmosféra,“ pochvaluje si manažerka Charity Opava Petra Thiemlová, která tuto akci, probíhající v rámci kulatých oslav Charity Opava pod jednotným názvem „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“, před časem iniciovala. „Osobně mne setkání s klienty z jiných středisek velmi obohatilo a ujistilo mne, že ve všech střediscích Charity Opava pečujeme o klienty s láskou a s lidskostí. Velmi si vážím svých kolegyň, které do projektu šly a zhostily se toho s profesionalitou a velkou šikovností,“ dodává.

Akce „O deset let mladší“ se bude letos v říjnu opakovat, tentokrát se šikovný tým charitního salónu krásy bude pro změnu věnovat zaměstnancům Charity Opava.

Děkujeme partnerům