Charita Opava na exkurzi v Lobetalu

21.10.2013 - Hosty Diakonického vzdělávacího centra v německém městě Lobetal, ležícím nedaleko Berlína, byla minulý týden pětice zástupců Charity Opava v čele s ředitelem Janem Hanušem. Vzdělávací institut je součástí Diakonie Lobetal, která se věnuje celé řadě aktivit z oblasti sociální práce. Jednou z nich je i provozování chráněných dílen.

Hosty Diakonického vzdělávacího centra v německém městě Lobetal, ležícím nedaleko Berlína, byla minulý týden pětice zástupců Charity Opava v čele s ředitelem Janem Hanušem. Vzdělávací institut je součástí Diakonie Lobetal, která se věnuje celé řadě aktivit z oblasti sociální práce. Jednou z nich je i provozování chráněných dílen.

„Na organizaci práce, prosperitě i sebevědomí Diakonie Lobetal je poznat, že se sociální práci mohli věnovat jako nestátní subjekt vlastně nepřetržitě celé desítky let, že jejich historii i kontinuální vývoj nepřerušilo tak jako u nás znárodňování a zákaz činnosti za časů komunismu,“ uvádí Jan Hanuš jeden z nejsilnějších dojmů z exkurze. „Diakonie Lobetal je organizací skutečně velkou, čítající 2200 zaměstnanců. Jejich heslo zní ´Ukázal sílu´, tedy dát lidem kolem sebe na vědomí, že ani zdravotní či sociální handicap nemusí být překážkou pro dobrou a sebevědomou práci, že když se chce, tak to zkrátka jde,“ dodává Hanuš. Obě strany se shodly na tom, že by některé z činností Charity Opava a Diakonie Lobetal mohly spolupracovat na vypracování společného evropského projektu.

Děkujeme partnerům