CHARITA OPAVA JE NEZISKOVKOU ROKU 2014!

05.11.2014 - Krásný dárek k výročí pětadvaceti let činnosti dostala v úterý 4. listopadu Charita Opava. Na půdě Senátu Parlamentu ČR byla slavnostně vyhlášena jako nejlepší velká neziskovka České republiky za rok 2014. V prestižním a náročné soutěži zvítězila Charita Opava ve finále nad organizacemi Člověk v tísni a Slezská diakonie. „Nepřebírám tuto cenu za sebe, ale za všechny naše zaměstnance, kterým bez rozdílu náleží,“ řekl při slavnostním ceremoniálu ve Valdštejnském paláci ředitel Charity Opava Jan Hanuš, jenž cenu, kterou tvoří průsvitný broušený hranol a šek na dvacet tisíc korun, přebral spolu se svým zástupcem Tomášem Schaffartzikem z rukou místopředsedkyně Senátu Miluše Horské.

Soutěž, které se letos zúčastnilo ve všech kategoriích celkem 135 organizací, pořádá Nadace pro rozvoj občanské společnosti. Charita Opava musela nejprve postoupit do jejího semifinále a následně obstát v komplexní kontrole trojice odborníků, kteří přijeli z Prahy do Opavy. Díky velmi dobrému hodnocení jsme mohli pokračovat do finále, v němž 21. října v Praze před patnáctičlennou komisí prezentovali organizaci ředitel Jan Hanuš a předseda Rady Charity Opava Ivo Mludek.

„Věříme, že kvalita organizačního řízení vítězů, kteří díky nové podobě našeho ocenění během slavnostního vyhlášení doslova zazářili, bude inspirací nejen ostatním neziskovkám, ale také dobrým vodítkem pro dárce. Letošní ročník Neziskovky roku nás utvrdil v přesvědčení, že se český neziskový sektor opravdu profesionalizuje. Vybrat z každé kategorie pouze jednoho vítěze nebylo vůbec snadné,“ shrnuje ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti Hana Šilhánová.

„Ceny si velmi vážíme, je velkou pochvalou pro všechny naše pracovníky a také potvrzení pro všechny naše sponzory a dárce, že s jejich penězi zacházíme skutečně odpovědně a ve prospěch našich klientů,“ dodává Jan Hanuš.