Celý květen se skládáme na motokavárnu pro klienty Radosti, přidejte se!

03.05.2021 - Karin Lednická, Ivan Trojan či Zbigniew Czendlik. To jsou jen tři z řady osobností, které cenami přispěly do crowdfundingového projektu pro sociálně terapeutickou dílnu Charity Opava Radost. Odstartoval na portálu Donio Plus 1. května a jeho cílem je vybrat minimálně sto tisíc korun na přestavbu pracovní elektrotříkolky na pojízdnou kavárnu, kterou by mohli provozovat právě klienti Radosti, tedy lidé s psychickým onemocněním a mentálním znevýhodněním. Jmenuje se „Káva pro Radost na Hradeckém slunovratu“ a přidat se můžete i Vy!

Spojení s Hradeckým slunovratem není náhodné – klienti Radosti pro tento festival vyrábějí různé upomínkové předměty a předloni festival v Hradci nad Moravicí dokonce otevírali svým stínovým divadlem. Loni na Hradeckém slunovratu si obsluhování vyzkoušeli v pojízdné kavárně Moto café a moc se jim to líbilo. A protože to je přesně ten druh smysluplné činnosti, která je přenese z uzavřených prostor mezi lidi, zrodil se nápad pořídit jim vlastní pojízdnou kavárničku.

Více informací včetně možnosti vybrat si jednu z odměn najdete na odkazu níže. Děkujeme!