Čeká nás slavnostní otevření a požehnání nových prostor Chráněného a podporovaného bydlení

04.11.2018 - Slavnostní otevření spojené s žehnáním čeká v pátek 16. listopadu v 10 hodin zrekonstruované prostory půdy Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné na Kylešovské ulici v Opavě.

Klienti tohoto střediska Charity Opava zde naleznou potřebný prostor pro individuální konzultace i skupinové terapie. Rekonstrukci, jejíž součástí byly také úpravy ostatních prostor střediska na Kylešovské ulici, v rámci projektu „Terapie v klidu“ finančně podpořil Moravskoslezský kraj.

Prostory požehná opavský děkan Jan Czudek.

Charita Opava se v tomto svém středisku, které loni oslavilo dvacet let, snaží posunout rámec možností duševně nemocných lidí, trpících například schizofrenií či nejrůznějšími psychózami a depresemi. V takzvané následné péči se o své klienty stará i tak, že jim pomáhá aktivně trávit den i navazovat nové vztahy a přátelství. Další možností podpory je práce v sociálně terapeutické dílně, kde jsou klienti pod vedením zkušených odborníků trvale podporováni v pracovních dovednostech a aktivitě, smysluplně prožívají volné chvíle a v bezpečném kruhu přátel vytvářejí množství dekorativních předmětů z různých materiálů.

Plakát ve formátu pdf..pdf Plakát ve formátu pdf..pdf 325 kB