Blíží se Tříkrálová sbírka 2017, stále hledáme koledníky! Přijďte mezi nás!

16.12.2016 - Už jen pár dnů zbývá do začátku Tříkrálové sbírky 2017. Charita Opava hledá stále koledníky, především v Opavě. Pojďte s námi pomáhat potřebným na Opavsku!

Tříkrálová sbírka 2017 začíná už za několik málo dnů, 1. ledna 2017.  Stále ale hledáme koledníky, především v Opavě. Pro všechny jsou přichystány zajímavé soutěže a ceny. 

To právě díky koledníkům a štědrosti občanů Opavska jsme mohli za výnosy z letošní Tříkrálové sbírky nakoupit pro naše nemocné a seniory zdravotnický materiál pro mobilní hospic Pokojný přístav, dennímu stacionáři pro seniory jsme pořídili pro bezpečnější a hospodárnější provoz auto na CNG s nainstalovaným otočným sedadlem nebo zrekonstruovat prostory pro chráněné a podporované bydlení a přispět na provoz mateřského centra Neškola. Výnos z Tříkrálové sbírky 2017 plánujeme využít na nákup zdravotnického materiálu pro klienty ošetřovatelské, pečovatelské a hospicové péče, pro pečovatelskou službu bychom rádi pořídili tolik potřebné auto, dále vysokozdvižný vozík pro chráněné technické dílny, zaměstnávající osoby znevýhodněné na trhu práce a v neposlední řadě bychom rádi provedli stavební úpravy pro sociálně terapeutickou dílnu Radost, určenou mentálně postiženým.

Každoroční výborné výsledky Tříkrálové sbírky jsou výsledkem práce stovek dětských koledníčků i dospělých vedoucích kolednických skupinek. A právě na ně se již nyní obrací koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Gilíková. „Chtěla bych již v těchto dnech poprosit občany na Opavsku, a to nejen ty, kteří koledují pravidelně, ale i nové koledníky, aby se mi již nyní hlásili na mail gilikova@charitaopava.cz či telefonní číslo 604 175 518,“ vzkazuje Marie Gilíková. „Všichni pomůžou dobré věci, ale děti se zároveň můžou opět těšit na odměny a soutěže včetně té oblíbené o nejlepší Tříkrálové selfie a další o chytré mobilní telefony,“ dodává.

Děkujeme partnerům