Blíží se Hradecký slunovrat, opět se zde potkáte s klienty Charity Opava

18.06.2020 - V rekordním čase se loni v září složili ve velmi úspěšné crowdfundingové sbírce fanoušci festivalu Hradecký slunovrat a příznivci Charity Opava na elektrický invalidní vozík paní Hele Jombíkové. Ta jim jako poděkování zarecitovala několik svých básní na zimní edici festivalu, kde si vozík s příslušenstvím za více než sto tisíc korun přebrala. A s klientkou Charity Opava paní Helou se budete moci potkat v Hradci nad Moravicí také v sobotu 27. a neděli 28. června na sedmém ročníku Hradeckého festivalu. Spolu s dalšími klienty zde bude prodávat kávu a další občerstvení v originálním pojízdném Moto café.

Organizátoři Hradeckého slunovratu, jehož letošní uspořádání bylo z důvodu koronavirové krize dlouho ohroženo, spolupracují s Charitou Opava v řadě oblastí. Charitní Chráněné dílny pro něj vyrábějí většinu merchandisingu od potištěných triček, dárkových vstupenek či speciálních košíků na víno, ředitel festivalu Václav Müller zase patří mezi charitní sponzory.

Loni Hradecký slunovrat dokonce svým stínovým divadlem otevírali klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Jejich letošní plánované vystoupení se bohužel konat nemůže, ale i tak se někteří z nich na festivalu objeví. Charita Opava zde totiž bude mít prodejní stánek s výrobky svých klientů, kromě toho se vedle něj budete moci občerstvit ve speciálním pojízdném Moto café. Jeho majitelé totiž nabídli charitním klientům, že by si mohli zopakovat roli číšníků, kterou tak úspěšně zvládali v loňském roce v Kavárně pro Radost v opavském obchodním centru Silesia.

Návštěvníci hvězdně obsazeného Hradeckého slunovratu se tak budou moci potkat nejen s paní Helou Jombíkovou, bývalou klientkou Domu sv. Cyrila a Metoděje, ale také s dámami Janou a Ivanou z Radosti. Těšíme se na Vás!

Děkujeme partnerům