Blahopřejeme vítězům fotosoutěže MŮJ SVĚT!

03.02.2014 - V pořadí již šestý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádaný Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky, má vítěze. Porota, v jejímž čele zasedl v pondělí 3. února dopoledne patron soutěže fotograf prof. Jindřich Štreit, je vybírala z více než tří stovek fotografií, které letos dorazily do všech třech soutěžních kategorií.

V pořadí již šestý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádaný Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky, má vítěze. Porota, v jejímž čele zasedl v pondělí 3. února dopoledne patron soutěže fotograf prof. Jindřich Štreit, je vybírala z více než tří stovek fotografií, které letos dorazily do všech třech soutěžních kategorií.

Dvě tradiční kategorie s názvem „Portrét“ a „Život kolem nás“ byly v tomto roce poprvé rozšířeny o novou kategorii, v níž pod názvem „Jak to vidím já“ soutěžili také uživatelé služeb Charit. Nad touto kategorií převzala patronát společnost ASEKOL, neziskově hospodařící společnost, která v zastoupení výrobců a dovozců organizuje celostátní systém zpětného odběru elektroodpadu a která také dává práci našich Chráněným technickým dílnám ve Velkých Hošticích. Regionální manažer firmy ASEKOL Zdeněk Kovářík také zasedl spolu s Jindřichem Štreitem a Jiřím Siostrzonkem z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě v tříčlenné porotě.

„Fotografie z fotosoutěže jsou rok od roku lepší a ani letošní rok nebyl výjimkou,“ zhodnotil Jindřich Štreit úroveň právě uzavřeného 6. ročníku soutěže, ve které se za celou dobu existence sešlo už více než 1.600 fotografií. Podle dalšího z porotců Jiřího Siostrzonka se úroveň fotografií lepší i proto, že fotografie jsou k vidění na výstavách a jsou také zveřejňovány na webu. „Soutěžící jsou pak konfrontováni s úrovní ostatních fotografií, což vede ke zvýšení kvality,“ soudí Siostrzonek.

Porota tedy měla opět velmi těžký úkol – vybrat ze všech fotografií ty nejlepší. A zde jsou vítězové jednotlivých kategorií:

Kategorie PORTRÉT: 1. místo Alena Růžičková (Farní Charita Milevsko), 2. místo Adam Knoflíček (Charita Kaplice), 3. místo Nikola Rožnovská (Oblastní Charita Uherské Hradiště).

Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS: 1. místo Lukáš Volný (Charita Hlučín), 2. místo Hana Papežová-Kolářová (Charita Ostrava), 3. místo Iva Kučerová (Oblastní Charita Uherské Hradiště).

Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ: 1. místo Antonín Poláček (Charita Nový Jičín), 2. místo Martin Žídek (Charita Opava), 3. místo Tereza Gulová. (Charita České Budějovice).

Blahopřejeme!

Na vítěze čekají hodnotné ceny a diplomy s podpisy členů komise. Nejlepší snímky budou veřejnosti představeny na slavnostní vernisáži v pondělí 24. března 2014 ve výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě. Poté bude výstava k vidění v galerii opavského obchodního centra Silesia a následně bude opět putovat po celé republice.

Reportáž ze zasedání komise natočila Česká televize a budete ji moci shlédnout v některém z blízkých vysílání pořadů Události v regionech na ČT 1 a Události v kultuře na ČT Art.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům