Biskup Martin David si od nás odnesl dřevěný kříž vyrobený klienty Radosti

26.01.2024 - Hned tři nové nebo zásadně zrekonstruované prostory provozované Charitou Opava si v pátek 26. ledna prohlédl biskup ostravsko-opavské diecéze Martin David. Klienti Radosti mu během jeho návštěvy věnovali dřevěný kříž, který pro něj sami vyrobili.

Martin David dorazil do areálu ředitelství Charity Opava v Jaktaři v deset hodin dopoledne a nejprve ho čekala pracovní schůzka s ředitelem Janem Hanušem. Témat k jednání bylo mnoho, protože Biskupství ostravsko-opavské je zřizovatelem Charity Opava. Následovala prohlídka čerstvě zrekonstruovaných a rozšířených prostor Masážního centra a posezení ve cvičné kavárně sociálně terapeutické dílny Radost, ve které biskupovi Martinu Davidovi s bravurou sobě vlastní naservírovali kávu a zákusek zdejší klienti. Biskup si posléze prohlédl kuchyň, ve které klienti připravují na zakázku rauty a vaří chutné menu, a také dřevařskou dílnu. Z ní si jako dárek odnesl malý dřevěný kříž, který pro něj rovněž vyrobili klienti Radosti.

Návštěva Martina Davida pak pokračovala prohlídkou čtyř nově postavených bytů pro lidi s mentálním znevýhodněním v části Vlaštoviček - Jarkovicích. Byty, do nichž se zanedlouho nastěhují první nájemníci, se biskupovi velmi líbily. „Klobouk dolů,“ pochválil manažerku Charity Opava Pavlínu Královou, která ho novostavbou provázela.

Před odjezdem se ještě Martin David setkal na pracovním obědě s manažery manažery Charity Opava a na chvíli navštívil denní stacionář Mraveneček.

Děkujeme partnerům