Bazální stimulace v Mravenečku

27.10.2010 - Zaměstnanci Mravenečku se školili v oblasti bazální stimulace. Náklady pokryl minigrant Nadace Arcelor Mittal Ostrava...
Zaměstnanci denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček chtějí svým klientům poskytovat ty nejkvalitnější služby. Proto se neustále vzdělávají, a to především v pedagogicko-ošetřovatelských technikách.
 
Nedávno byli Lubomír Blecha, Eva Dubová, Jana Konopková, Jiřina Kremserová a Hana Staňková proškoleni v oblasti bazální stimulace a jejího praktického využití u handicapovaných osob s těžkými změnami ve smyslovém vnímání, hybnosti a komunikaci. Bazální stimulace přispívá k vnímání vlastního těla a rozvoji identity, umožňuje vnímání okolního světa, zvládnutí orientace v prostoru a čase a zlepšuje funkce organismu.
 
Školení zaměstnanců Mravenečku bylo financováno z minigrantu Nadace Arcelor Mittal Ostrava. Šek na 20 tisíc korun převzal v červnu z rukou Augustine Kochuporampila, generálního ředitele a člena představenstva společnosti Arcelor Mittal ředitel Jan Hanuš.

Děkujeme partnerům