Basketbalový biatlon i regulérní zápas. Opavští basketbalisté si zahráli s Radostí

15.05.2019 - Speciální basketbalový biatlon připravili na středu 15. května pro klienty sociálně terapeutické dílny Radost borci BK Opava v čele s trenérem Petrem Czudkem. Jako rozcvička předcházel zápasu, který spolu sehráli na palubovce Víceúčelové haly v opavských Městských sadech.

Opavští basketbalisté se s klienty Radosti potkávají pravidelně už třetím rokem. Kromě toho, že je navštívili doma v Jaktaři nebo v sociální Kavárně pro Radost, kterou právě provozují v Obchodním centru Silesia, se již třikrát potkali na společném tréninku také na domácí půdě opavských borců. „Loni jsme si spolu zahráli zápas na šířku palubovky, ale zdálo se mi, že jsem klienty Radosti trochu podcenil, protože běhají výborně a hlavně rádi. Proto jsme tentokrát sehráli zápas na regulérní ploše,“ prozradil Petr Czudek, který se tentokrát představil v roli rozhodčího. Své mužstvo rozdělil na dvě poloviny, k nim se pak přidali klienti Radosti, a zápas mohl začít.

Litý boj a zápal klientů Radosti byl nakažlivý, a tak zanedlouho hlasitě fandili i všichni kolem. A vřava vyvrcholila v závěru, kdy Petr Czudek přestal střídat a povolal na palubovku všechny hráče, přičemž do hry přidal druhý míč, aby se dostalo na každého.

No a pak už došlo na společné focení a také na podpisy na pohlednice s fotografiemi všech hráčů, které klienti Radosti dostali dárkem. To je ale pouze formalita - klienti Radosti i opavští basketbalisté se už za roky spolupráce většinou dobře znají jmény.

Opavští borci v čele s Petrem Czudkem opět rozdali klientům Radosti, z nichž mnozí patří mezi pravidelné návštěvníky všech opavských zápasů, ohromné množství Radosti. „Někteří z nich už nemohli ani dospat, jak se těšili,“ potvrzuje vedoucí Radosti Tereza Šenková. „Moc za to děkujeme!“.

Děkujeme partnerům