Basketbaloví mistři přišli pozdravit své věrné fanoušky z Radosti

23.06.2023 - Po celou sezónu chodili klienti sociálně terapeutické dílny Radost fandit svým kamarádům z Basketbalového klubu Opava. Prožívali s nimi neúspěchy v začátku ligy i fenomenální závěr, díky kterému se stali po dvaceti letech opět mistry ligy. Ve středu 21. června jim basketbalisté v čele s trenérem Petrem Czudkem návštěvu oplatili. Do sídla Radosti v Jaktaři přinesli nejen mnoho dárků, ale na ukázku také vítězný pohár.

Na basketbalisty, kteří dorazili přesně v deset hodin, už zaměstnanci a klienti čekali před svým sídlem, aby jim mohli potleskem a pokřikem poblahopřát k velkému úspěchu. Trenér Petr Czudek pak předal vedoucí Radosti Lucii Švejdíkové dárky – plakáty a fotografie mužstva, basketbalový míč s podpisy všech hráčů a především originální medaili vítěze Kooperativa národní basketbalové ligy 2023.

Mistry pak čekala exkurze po zrekonstruovaných prostorách Radosti. V jednotlivých dílnách si mohli sami vyzkoušet práci svých fanoušků z řad klientů. Zatímco při kroucení papírových trubiček, ze kterých se pak pletou košíky, podali rozpačitý a nepříliš přesvědčivý výkon, reputaci si zlepšili u lakování dřevěných výrobků či navlékání perliček. Vše pak na závěr zachránil bravurním pletením vlněných bambulí trenér Petr Czudek.

Chybět nemohlo společné focení a podepisování nejen na plakáty, ale i na ruce fanoušků. „Chtěla bych basketbalistům moc poděkovat, že si na nás našli čas, naši klienti jsou z nich unešení a vždy se na ně moc těší,“ vzkazuje za celou Radost Lucie Švejdíková. Vedle Petra Czudka a jeho týmu poděkovala a předala kytici také šéfce basketbalového marketingu Alexandře Šimonové za to, že klienti Radosti mohou na zápasech nejen fandit, ale také prodávat kávu ve své pojízdné Kavárně pro Radost.

Tak tedy ještě jednou děkujeme, blahopřejeme a těšíme se na další sportovní úspěchy!

Děkujeme partnerům