Basketbalisté jsou vicemistři. Byli jsme u toho, gratulujeme a děkujeme!

26.05.2022 - Po čtyřech finálových zápasech basketbalové Kooperativa NBL se opavští borci stali vicemistry! Bojovali jako lvi a favorizovaný tým Nymburku dokonce v neděli 22. května v neuvěřitelně dramatickém zápasu porazili výsledkem 78:76. V opavské hale u toho vždy byli klienti Charity Opava, kteří jsou velkými fanoušky BK Opava. S basketbalisty v čele s trenérem Petrem Czudkem je totiž pojí několikaleté přátelství.

Fanoušci opavských basketbalistů si již zvykli na to, že si mohou u hlavního vstupu koupit skvělou kávu z pojízdné Kavárny pro Radost, kterou provozují a v níž jsou hlavními baristi klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Patří mezi ně také Kuba (na snímku), bez jehož bubnování by snad v opavské hale nemohl proběhnout žádný zápas. Mezi fanoušky jsou ale také klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Na finálové zápasy, které byly beznadějně vyprodané, se mohli dostat jen díky vstřícnosti ředitelky marketingu BK Opava Alexandře Šimonové. „Děkujeme za Vaši a ochotu, velmi si jí vážíme,“ vzkazují paní Saši vděční klienti, kteří na každém finálovém zápase patřili mezi nejhlasitější fanoušky.

Přátelství mezi klienty Charity Opava a opavskými basketbalisty se dočká dalšího pokračování v pátek 17. června, kdy se tým pod vedením Petra Czudka zúčastní tradiční rodinné veselice Sluníčkový den, kterou pořádá Charita Opava vždy před začátkem prázdnin pro tříkrálové koledníky a všechny své příznivce. Pro návštěvníky zde basketbalisté připraví soutěž a chybět nebude ani autogramiáda.

Děkujeme partnerům