Bály v Denním stacionáři pro seniory

10.02.2010 - V únoru se v Denním stacionáři pro seniory uskutečnily dva bály...

Tanec a zábavu si počátkem února užívali klienti v Denním stacionáři pro seniory. Nejprve se 2. února konal Kloboukový bál, který letos nahradil již trochu okoukanou pyžamovou párty. Uživatelé se na tuto událost připravovali dlouho dopředu, každý chtěl mít tu nejoriginálnější pokrývku hlavy, takže v mnoha případech se do zdobení klobouků zapojili i rodinní příslušníci. Vyhlášením tří nejnápaditějších modelů, které byly vybírány anonymně, pak Kloboukový bál vyvrcholil.

Uběhlo pár dnů a ve středu 10. února se senioři opět ocitli v zajetí tance. Tentokrát se konal společenský ples. Nechyběla bohatá tombola, do které přispěli jak klienti tak zaměstnanci. „Naše děvčata Míša a Zuzka si s částí klientů připravily i kulturní vystoupení v podobě tanečků na židlích, což vyvolalo velké ovace,“ pochválila své podřízené vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Nedostatek mužů, který je v tomto zařízení při podobných příležitostech často citelný, zažehnal svou přítomností otec Krzysztof.

Na obou bálech se rovněž podávalo pohoštění, které senioři připravili v rámci pracovní terapie. „Všichni se bavili báječně. Věříme, že i naši klienti s poruchami paměti si tyto zážitky přenesou do dalších dnů a jejich vnitřní svět bude zase o něco bohatější,“ svěřila se na závěr s nadějí Jana Řehulková.