Až do konce s rodinou i díky pomoci Moravskoslezského kraje

21.12.2021 - „Do konce s rodinou“ je název projektu Mobilního hospice Pokojný přístav, který podpořil částkou 300 tisíc korun Moravskoslezský kraj. Název není zvolen náhodně – díky kvalifikovanému personálu mohou nevyléčitelně nemocní trávit závěrečné dny života v domácím prostředí, obklopeni svými nejbližšími.

„Z financí z tohoto projektu jsme mohli díky podpoře Moravskoslezského kraje zakoupit zdravotnický materiál a léky, které jsou potřebné ke kvalitnímu zajištění péče o paliativní pacienty,,“ vysvětluje vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová. Drtivá většina klientů, jejichž počet se za rok blíží dvěma stovkám, má totiž pokročilá onkoloogická onemocnění a péče je zaměřena především na zmírnění utrpení a tlumení nepříjemných příznaků. Z největší části se jedná o kontinuální podání opiátů, v nemalé míře také o podporu hydratace pomocí infuzní terapie a dalších léčiv.

„K zajištění péče je třeba mít vyškolený paliativní tým, proto byla část prostředků využita také k dorovnání mezd,“ dodává Eva Mertová a připojuje slova díků. „Děkujeme, jsme rádi za pomoc, která umožní lidem odcházet z tohoto světa za podpory školeného paliativního týmu doma, důstojně a bez bolesti.“

 

 

 

Děkujeme partnerům